Taiteen kerääminen on antoisa harrastus jonka myötä oppii paljon. Keräilessä on tärkeää valita jokin itselleen mielekäs teema jota edustaviin teoksiin erikoistuu. Kalle Mustosen työ “Tuki” (2012) edustaa replikaatioihin, pastisseihin ja jäljennöksiin erikoistuneessa Ore.e Refineriesin Meta- kokoelmassa; esimerkkiä katutaiteen kuvakielestä sekä stradegioista..
Mustonen on käyttänyt “Tuki” teossarjassaan sarjatuotanto menetelmäsi hyvin soveltuvaa sapluuna tekniikkaa valmistaakseen postikuoreen (10x15cm) mahtuvia akryylimaalauksia. Työ on maalattu vanerilevylle. Kuva esittää pääkalloa, joka on sounnustettu kuulokkeisiin.
Taiteilija hyödynsi sosiaalista mediaa markkinoidakseen maalaussarjaa ja ehdotti asiakkaille, että nämä tukisivat tämän Uusi Kipinä galleriassa (Lahti, Toukokuu 2012) toteutunutta taidenäyttelyä ostamalla tämän valmistaman teoksen. Työ postitettiin kotiin. Näin Mustosen verkostot pystyivät välittömästi osallistumaan tulevan näyttelyn tuotantoon. Taiteilijan sanoin: “Minimesenaatteina”. Postitettu työ laajentaa gallerianäyttelyn ulottumaan yksityiskoteihin ja sen kuvasto tukee näyttelykokonaisuutta.
Keskeistä teokselle on myös sen levitysmenetelmä. Pieni maalaus löytää perille yhdistelemällä posti-taiteelle ja verkkossa toteutuville mediataiteellisille projekteille tyypillisiä stradegioita. Työ on mittakaavaltaan täydellinen postitse levitettäväksi ja markkinointi viitekehykseltään tarpeeksi kiinnostava, että se tulee huomioiduksi sosiaalisissa medioissa. (Kaikkiaan Mustonen möin 38 vastaavaa teosta ja sai näiden turvin maksettua galleria kulunsa).
Mustonen tunnetaan parhaiten kuvanveistäjänä, jonka teosten materiaalina toimii puu. Hän käsittelee materiaalejaan raa-asti, jonka seurauksesta työnjälki säilyttää luonnos omaisuutensa. Mustosen työskentelyn pohjana toimii aktivisti kulttuurin edustamana globalisaation vastaisuus. Valittamisen sijaan tämä tekee globaaleja ihanteita parodioivia teoksia, jotka asettavat modernisaation ihannoimat arvot uuteen mittakaavaan. Vaihtoehtoisesti hän hyödyntää teollisuudesta tuttuja materiaaleja, betonia ja teräs jätettä luodakseen dystopisia kuvaelmia niin galleria kuin katutilaan.