[Fi] Zoovision: Kuntotarkastus

Zoovision visiirikypärän valmistumisesta on neljä vuotta ja tein laitteelle keväthuollon. Kypärä on ollut kovalla käytöllä. Kerrotun mukaan sitä hyödynnetään säännöllisesti Korkeasaaren eläintarhan tempauksissa ja yleisöopastuksissa. Tyhjiöimumuotin avulla valmistettu läpinäkyvä muovikuori on osoittautunut vankkarakenteiseksi mutta huoltoluukkujen kansien kiinnityskuminauhat olivat haperoituneet poikki ja kuoria kiertävä tiiviste hävinnyt. Laite on myös naarmuuntunut pohjasta, joten kiilotus ja puunaus teki sille hyvää.

Moro Katri,

Täähän on rakenteeltaan hyvässä kunnossa! Pahinta on naarmut, sain kiilotettua osan pois (kuumailmapuhaltimella) mutta syvemmät vekit jäi. Mulla on toi tyhjiömuotti vielä kellarissa, eli jos vaikka 2023 hujakoilla tehdään seuraava remontti niin silloin vois miettiä jos ton ala osan vitriiniosuuden vaihtaisi uuteen samanlaiseen. Voisin tuossa yhteydessä laittaa uuteen alaosaan taktiset kumitallat, jotta se ei naarmuunnu pohjasta.

Samassa yhteydessä vois myös laittaa tiivisteen ylä- ja alavitriinin väliin. Etralta löytyy esim “Ovitiiviste, T-malli”, joka vois ajaa asiaa mutta palataan siihen neljän vuoden päästä. Laitoin ulkotiivisteen kohdilleen ja kiristin sen paikalleen kunnolla. Korvasin kansia pitävät kuminauhat vahvemmilla. Puristusvoima on hyvä ja kannet pysyy kiinni mutta ne todennäköisesti haperoituu vuosien saatossa samallatavalla kuin edelliset.

Jos kumppareiden käyttöikää haluaa pidentää niin kannattaa säilyttää laitetta siten että kuminauhat ovat auki (ja sulkea ne vain käytettäessä, ettei ne veny). Tein tätä ajatellen suljetut ompeleet kansien keskelle (ne on pysyvästi kiinni, jolloin kansi säilyy vitriiniin kytkettynä). Laitojen kuminauhat saa auki kuten ennenkin.

Palaillaan muihin asioihin piakkoin,
Eero

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *