Hevoslinja: Hevosen ostaminen on vaikeaa

Hevosen ostaminen on vaikeaa.

Ensialkuun ajattelimme, että vuokraisimme tai lainaisimme hevosen HKI-TKU-HKI matkaa varten. Vuokraaminen olisi järkevä vaihtoehto taloudellisesti ja eläimen hermojen kannalta sillä joudumme mahdollisesti luopumaan hänestä pian reissun jälkeen. Hevosen pitäminen Helsingissä on tyyristä ja omistajanvaihdokset voivat olla vaativia kokemuksia.

Vuokrahevosen löytäminen on ollut vaikeaa. Matkaanlähtöön on vain nelisen kuukautta ja hevosen hankinta on ollut lamauttava haaste. Yllättäen hahmoittui mahdollisuus ostaa hevonen. Kaupan myötä hevonen siirtyisi talliin Etelä-Espooseen, jossa sillä olisi mahdollisuus palvella tuntihevosena ja rahoittaa näin omaa elinpitoaan. Talliympäristö oli inspiroiva ja taideprojektiimme suhtauduttiin kannustavasti. Paikalle pääsee bussilla mikä on myös erinomainen etu.

Kuvissa 2008 syntynyt Toivottu Poika, jota testailimme tänään osaavassa seurassa. Pienen esittelyn jälkeen Jesse otti laukat ja pisteli rennosti pitkin kenttää. Itse koin, että Poikaa oli hankalaa pidätellä ja en löytänyt hyvää ravi rytmiä. Sen innokkaasta menemisestä tuli mieleen Patu, joka on Pojan tapaan koulutettu raveja varten. Vaikka en löytänyt ravia niin sain paikoin herkän ohjastuntuman. Myös Pietari nousi ratsaille ja tämä taisi löytää ravin helpolla. Testasimme myös Lulua mutta miellyimme Poikaan tämän historian vuoksi.

Jatkamme mahdollisuuden selvittämistä ja teemme päivityksiä sitä mukaan kun tilanne kehittyy. Omistaminen edistäisi Hevoslinjaa myös siinä mielessä, että ison investoinnin ja omistussuhteen myötä suhde hevoseen olisi erittäin tiivis. Hevoskulttuurin taloudellisia realiteetteja tulisi todistettua kenttätasolta ja omistajan rooli tulisi koettua huolineen sekä iloineen.

Kaupan myötä Toivottu Poika siirtyisi määrä-aikaiseen työsuhteeseen Ore.e Refinerisille ja esiintyisi tasavertaisena muun henkilökunnan ja urakoitsijoiden rinnalla. Pallottelimme myös ajatusta hakea hänelle dosentin tittelijä ja opetusoikeutta Bellinin akatemiassa.

Olen tenttinyt hevosalan järjestöjen ylläpitämää http://www.hevoseni.fi portaalia ja tehnyt muistilistaa siitä mitä pitää huomioida hevosen hankinnassa. Myös hevosenomistaja.fi sivostu vaikuttaa hyvältä. Hevoskaupan lainsäädäntö on karmivaa luettavaa.. Myös listaus hevoseen liittyvistä kuluista huimaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *