Hevoslinja: Palkintoja ropisee

Hevoslinja palkitsee Belgian liittovaltion ratsupoliisiyksikön ja muut hevosparaatiin osallistuneet ratsutallit kierrätysalumiinista valetuilla mitaleilla. 

Brysselissä syksyllä 2017 toteutettuun Hevoslinja-paraatiin osallistui parikymmentä ratsastajaa ja hevosta. Osallistujia saapui Manège de la Motte & 2rènes Pony Company -talleilta, hevoskärryt Commune de Schaerbeekistä sekä Parc Maximilienistä. Paraatia veti ratsupoliisipartio. Teos toteutettiin osana Signal #6 festivaalia, jonka järjestäjänä toimi Cifas ja seikkailusta on kirjoitettu blogissa.

Tämä on toinen kerta kun Hevoslinja palkitsee hevosliikennöintiä ja toislajis sensitiivistä kaupunkikulttuuria edistäviä organisaatioita ja ratsastajia. Ensimmäiset palkintolaatat lähetettiin vuonna 2014 Hki-Tku ratsastusreittiä tukeneille talleille. Kumpienkin palkintolaattojen valumateriaalina on käytetty kierrätysalumiinia (mm. mersun-alumiini-rakenteita ja olut-tölkkejä). Mitallit valettiin Jesse Sipolan pajalla Kaarinassa.

Mitallin mallina on suomenhevonen Toivottu Poika. Reliefi pohjautuu valokuvaan, joka napattiin ensitapaamisen yhteydessä Turun kupeessa 2014. Kuva on ladattavissa myös vektoroituna versiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *