Hevoslinja: Ala-arkkitehdit

Helsingin Keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun voittajaksi julistettiin viime kesänä ALA-arkkitehtien ehdotus Käännös. Rakennuksen erikoisuus on puun käyttö julkisivuissa. Puupintojen ansiosta havainnekuviin lisätyt hevoset eivät järin kummallisilta – Ne istuvat kaupunkikuvaan luontevasti. Toivottavasti hevosilla koristettu kuvannos inspiroi kaupunkisuunniitelijoita! Alkuperäiset hevostelemattomat kuvat löytyvät keskuskirjaston sivuilta.

Kirjasto kehittyy ja sen toimintaa laajennetaan. Suunnitteilla on mm. digitaaliseen tuotantoon, korjaamiseen ja tuunaamiseen suunniteltu avoin kaupunkiverstas. Sen toimintaan voi tutustua Lasipalatsissa. Ohjelmassa on ollut mm. elektroniikan, erikoistarpeiden ja kodin tarve-esineiden korjaamiseen tarkoitettuja Trashlab Fix tapahtumia. Trashlab Fixejä koordinoi Päivi Raivio.

Tulevaisuuden kirjastossa voi valmistaa sekä korjata tavaroita ja lainata työkaluja. Jo nyt kirjojen lainaamisen lisäksi voi saada käyttöönsä mm. pora-, ja ompelukoneita. Ehkä kirjastosta voisi lainata myös ratsastuskypärän! Niiden yhteyteen on suunniteltu myös kaupunki viljelmiä.. Näille hevoset olisivat hyödyllinen lisä. Toivottavasti rahoitus järjestyy. Töölönlahden kirjasto olisi tärkeä kohtaamispaikka kaupunkilaisille ja mahdollisuus tuoda esille kulttuuria. Työmaa on Helsingin tärkein ponnistus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *