Päivät 37.-50. Picasso näyttelyvalvojapäiväkirjat

37. Kurja olo. Tekniikassa tosin.

38. Salissa. Kurja olo. | Politiikan ja taiteen ero on että yksinvaltias voi taiteen kentällä jatkaa hallintaansa kuolemansa jälkeen. | Saleissa liikkuu huhu että iltalisät poistetaan eikä niistä makseta ylimääräistä. Sovimme myös että palkkapäivän jälkeisenä sunnuntaina menemme koko porukan kanssa kaljalle. 38,2 c. illalla.

39. Tekniikassa. Kuume hellittänyt. Tekniikka työtehtävä aiheuttaa eripuraa. Siitä ei juuri puhuta. Ihmiset vaan kysyy olenko tekniikassa ja kun vastaan myöntyvästi ne sanoo: “aha”. Eräs vanhempi työntekijä sanoi että taisin tehdä siitä juttuni, mutta hän hymyili sitä sanoessaan: ei katkerasti.

40. Parisuhde rakoilee. Voi johtua muustakin. Mikä vaikuttaa romanttiselta voi olla asianomaisille niin stressaavaa etteivät nauti siitä.

41. Tekniikassa. En jaksa välittää mitä muut on tästä mieltä.

42. Sain pienen apurahan kaupungilta.

43. Ammattilaislaboratoriossa. | Museo vieraille tulee olla vähän röyhkeä. Eräs vartijakin sanoi: “Käytös luo käytöstä.”. Aika hyvin sanottu. Samalla miehellä on puukotuksen ja ampumisen estoliivit. Siitä ei kuulemma mene .32 läpi. Se seisoo museon aulassa. Se on ainoa vartija jolla on puukotuksen ja ampumisen esto liivit! Ainoa. Kerran joku antoi sille roskan maasta. Tämä sanoi: “Rouva, en ole roskis.” sitten se jatkoi liiviensä vartioimista. Olisi kivaa olla näin: “Herra. Laukkunne on liian iso viekää se narikkaan.” “Miksi minä! En varmasti vie.” “Mutta Herra hyvä laukkunne on niin saatanan ruma.”. Huumori keventäisi käskyä. Tästä ei saisi kirjoittaa. Ei ole hyvä julkistaa stradegioita joilla saa ihmiset tottelemaan käskyjä.

44. Labra. Viisi päivää.

45. Labra. Neljä päivää. Jos taiteilijat olisivat demokraattisia he tekisivät kaunista taidetta. Mutta taiteilijat tietävät asiat paremmin kuin yleisö. He ovat visionäärejä. Negatiivista palautetta ei kuunnella ratkaisevissa kauneuteen liittyvissä kysymyksissä. Stalin on vaikea pala koska taiteilijatkin kokevat ohjaavana massoja kohti parempaa maailmaa. Jokainen taiteilija ja ihminen, joka ei ole juutalainen tai muusta vähemistöstä voi kysyä itseltään olisiko ollut keskitysleirillä vai salongissa (rintamalla vai maanpaossa). Braque haavoittui, Picasso maalasi Guernikan. Miljoonia tuntemattomia kuoli. Uhrauksia ja muutoksia on tehtävä: Me ehdotamme mitkä asiat muuttaa, viimeistään kertomalla mikä meni pieleen. Taiteilijoilla on kollektiivinen huono omatunto konstruktivismin ja fasismin ajan opportunistisesta idealismista. Seurauksena on vähäsanaisuus omista pyrkimyksistä. Ne aina paljastuu lopulta. Miltei kaikki on idealistisia maailmanparantajia. Nykyään maailmaa parannetaan pienimmillä vihjeillä, pienimmillään omalla positiivisuudella. Vielä: Jos koko maailma toimisi taiteilijoiden ehdottamalla tavalla mitä tapahtuisi?

46. Labra. Kolme päivää.

47. Labra. Kaksi päivää.

48. Labra. Loppu esiintyminen. Hyvin meni.

49. Vapaa. Darrassa.

50. Tekniikan välimaastossa. Ahdistaa. Välimaastossa on se paha ettei kukaan tunnista että olen töissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *