Seli-seli seppele: Seppo Suvannon muotokuva

Rehtori Seppo Suvannon muotokuva on valmistunut!

Liidulla piirretty teos tullaan asentamaan V.I. “Pappa” Suvannon öljyväri muotokuvan yläpuolelle. Muotokuva on tehty valokuvan perusteella (eli ex. foto) kuten taiteilija Åke Hellmanin 1960 maalaama Ilta Ylppö-Ojansuun muotokuva. Seppo Suvannon muotokuva on tulkinta valokuvasta, joka löytyy Helsingin Sanomien muistokirjoituksesta

Seppo Suvannon muotokuva (Rehtorina 1957–81) on piirretty liitutaulumaalilla pohjustetulle vanerille. Kuva on luotu lähes täysin taululiidun avulla.. Muutamia valon kohokohtia on korostettu valkoiselle korjauskynällä. Liitu on kiinnitetty työhön taiteilijalaatuisella fiksatiivilla.. Sillä työ on liitutaululle piirretty sen voi helposti pyyhkiä pois.

Valmistamme liitutaulu on ylisuuri kopio Apple suunnittelemasta Ipad tabletista (335x250mm).  Halusimme tehdä ylisuuren “liitutaulu ipadin” sillä kouluissa on käynnissä digitaalinen vallankumous. Kaikki Akaan lukioon syksyllä kirjautuvat uudet opiskelijat saavat ipadit käyttöönsä opintojen ajaksi, reissuvihkot ovat verkossa ja opetusluokkien liitutaulut on korvattu “älytauluilla”. Kouluista ei löydy liitutauluja ja piirtoheitinkin on muinaisteknologiaa.

Luomamme “liitutaulu ipad" muistuttaa ajanjaksosta kun koulujen perinteinen opetusrekvisiitta korvattiin digitaalisella tekniikalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *