Hevoslinja: Vastine Radio Aallon uutisointiin

Jutun kuvat (ellei erikseen mainittu): Vesa Väärä http://kuvastaja.fi. Kuvissa tutustun hevosten käyttäytymiseen Katariina Albrechtin opastuksella. Opetustilaisuus järjestettiin ennen joulua valokuvauksen yhteydessä. Tämä oli kolmas kerta elämässäni kun pääsin koskettamaan hevosta.

Hevoslinjasta ja Ore.e Refinerisistä (Ore.e Jalostamoista) kirjoitettiin ennen vuodenvaihdetta pitkä juttu Helsingin Sanomiin. Se julkaistiin painetussa lehdessä sekä verkossa. Verkkojulkaisun yhteydessä otsikko oli vaihdettu skandaalinkäryisenpään: Taiteilija sai 30 000 euron apurahan, jotta voi ratsastaa Helsingistä Turkuun.

Juttua seuranneen verkkokeskustelun yleissävy on kriittinen. Urakkaa arvotetaan taloudellisin perustein. Töykein kritiikki toimitettiin Radio Aallon aamuradion puolesta, josta ääninäyte alla. Mainittakoon.. Tämä on Aallon aamutiimin ensimmäinen taidekritiikki.

Monelle on muodostunut väärinkäsitys, että apuraha käytetään pelkästään kertaluontoiseen kaupunkien väliseen ratsastusreissuun.

Projektin tavoitteet voi tarkistaa alkuperäisestä apuraha-hakemuksestamme, joka luettavissa kokonaisuudessaan verkossa. Hakemus on ollut julkisessa tarkastelussa jo ennen tuen myöntämistä. Tekstistä löytyy erittely kaikista Hevoslinja projektiin kuuluvista tehtävistä ja aikatauluista sekä esittely apuraha-käytännöistä yleensä.

Keskustelu on jatkunut myöhemmin ainakin yhdessä hevos-alan blogissa ja esimerkiksi Vauva.fi lehden foorumilla. Olen tutustunut näihin kirjoituksiin ja yritän kehittää Hevoslinjan tiedottamista kritiikin myötä. Harmikseni päätelmät ovat rakentuneet yksinomaan HSsän verkkojutun varaan. Jatkossa kannattaa huomioida, että lehtijuttu oli toimittajan tulkinta teoksestamme – Ei siis teos itse.

Projektimme on saanut myös paljon tukea ja käymme Ore.e Refinerisin puolesta edistämään tulevaisuuden hevosliikennöintiä luottavaisin mielin. Tsemppi tekstejä on kirjoittanut mm. Ossi. Kiitos tukijoille ja mikäli aihe innoittaa lähettäkää palautetta, linkkejä ja vinkkejä anonyymin palautekaavakkeen tai sähköpostin kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *