[Fi] Zoovision: Julkistus häämöttää

Kesän aikana rakentui päähän istuva Terraariovisiiri, joka on valmistettu PET-G muovista. Rakenteessa on kaksi symmetristä osaa, jotka on liitetty toisiinsa pienillä pulteilla. Saumat on tiivistetty halkaistulla muoviletkulla ja kannen huoltoaukot pysyvät kiinni kumilenkeillä. Laite valmistettiin Korkeasaaren henkilökunnan ohjeistusta seuraten ja se täyttää torakoiden elintiloja koskavan ohjeistuksen. Visiirissä on ilmanvaihtokanavat ja se mahdollistaa torakoille tyypillisen lymyilyn.

Testiaikana visiirissä pidettiin myös sirkkoja mutta lopullisissa kokeiluissa sitä ovat asuttaneet hummeritorakat. Torakat valikoituivat asukeiksi sillä ne kykenevät kiipeilemään liukkailla muoviseinillä. Päähine esiteltiin torakka-asetuksella yleisölle Grey Cube Galleryn festivaalipäivänä. Päähine on uudelleen esillä tulevana perjantaina (4.9.2015) kun saaressa juhlitaan Kissojen yötä.

Visiiri jää tämän jälkeen Korkeasaareen ja sen jatkokäytöstä päättä yleisötyöstä vastaava henkilökunta. Orastavana aikeena on esitellä sitä erikoistilaisuuksissa kuten messuilla ja tapahtumapäivinä. Torakoiden lisäksi siinä voi elellä vaikka perhosia, sammaleita tai etanoita. Visiirin avulla käyttäjän näkymässä liikkuu  elämää ja tämä voi hetkeksi jakaa tämän maailman kuvan. Terraario mahdollistaa myös immersiivisen eläintarha kokemuksen missä tahansa.

Visiirin valmistaminen edellytti tarkkaa suunnittelua ja terraarion muodot tehtiin lopulta tyhjiöimutekniikalla. Tyhjiöimumuotin valmistuksessa käytettiin mdf-levyä, joka jyrsittiin Helsinkiläisessä Jyrsijä.fi verstaassa. Tyhjiöimut toteutettiin Nummelassa Merocap.fi tehtailla. Kiitos myös Topi Äikäkselle jyrsintämallin teknisestä piirtämisestä sekä työhuoneen lainasta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *